Det Hvide tempel, Den Glyldne trekant og Karen Long Neck

Nedenfor er der en billedeserie fra vores tur.

Fredag d. 16. Juli skulle vi igen på tur. Denne gang en heldagstur (fra 7:00 til 20:00). Turen gik nemlig til Chiang Rai og den Gyldne trekant (grænsen mellem Burma, Laos og Thailand), en tur der tog 3 timer i minibus hver vej.

Vores første stop var ved en varm kilde, selvom det mere lignede et springvand… men her var der tid til at vores guide Mr. Noom kunne få noget morgenmad (vi havde spist på hotellet).

Næste stop var en helt anden oplevelse. Det Hvide Tempel var rigtig flot, helt hvidt og skinnende. Templet var forholdsvis nyt, hvilket vi også kunne se på vægmalerierne inde i templet (her måtte vi desværre ikke tage billeder). Vægene var dekoreret med billeder af spiderman, forurening, World Trade Center, George W. Bush, Osama Bin Laden og meget mere. Det var alt sammen moderne historie som ville forblive på vægene i flere århundrede. Det var rigtig sjovt at se, og rigtig fascinerende.

Efter stoppet ved Det Hvide Tempel, tog vi videre til den Gyldne Trekant på grænsen mellem Burma, Laos og Thailand. Vi sejlede på Mekong floden, som udspringer i Tibet, løber gennem Kina, Burma, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam. Mekong floden er den længste flod i verden (ca. 5000 km).

På turen sejlede vi forbi diverse casinoer (som er forbudte i Thailand) og stoppede ved en flodbred i Laos. Her var der et totalt andet slags folk. Børnene løb tiggende efter os og vi kunne nærmest ikke gå i fred for handlende. Dog var der én som lod os være i fred, nemlig grænsekontrollen ;)

Ved Den Gyldne trekant ligger også Thailands nordligste punkt, hvor vi lavede et kort stop.

Næste ogs sidste stop var hos bjergstammerne Akha, karen long neck og karen long ear. Disse stammer som oprindeligt har boet i bjergene og junglen i Burma får nu lov at bo i en flygtningelandsby i Thailand, hvor de hovedsageligt bruges til at tiltrække turister… vi havde det også dobbelt med at se dem, i hvert fald karen long neck, da det nærmest var en slags menneskelig zoo.

Netop stammen Karen Long Neck var vi ret fascinerede af. Det er utroligt hvordan de kan leve med alle de ringe om halsen!! (se billeder). Mr. Noom fortalte, at det er én lang ring som de vrider mens den er varm. Heldigvis fortalte han også, at det var muligt at tage den af (hvilket de fleste gjorde 2-3 gange om året). Han sagde, at de kvinder som valgte at have ringen på skulle blive i lejeren, mens de der ikke ville gå med ring, frit kunne tage til byen og arbejde.

Ida Long Neck

Mor og jeg [Ida] prøvede begge at have “ringe om halsen”, hvilket var meget varmt og tungt. de vejede ca. 4 kg. Mr. Noom fortalte også at deres hals faktisk ikke blev lænere, det var ’bare’ deres kraveben der bliver presset ned. Derfor er maximunalderen for disse kvinder også kun omkring 60 år.  

Skrevet af Ida

This entry was posted in Chiang Mai, Familie, Jordomrejse, Thailand. Bookmark the permalink.

One Response to Det Hvide tempel, Den Glyldne trekant og Karen Long Neck

  1. Birthe Engell Mortensen says:

    Åh Lis – jeg håber du har købt det skønne hovedtøj med hjem, det klæder dig helt utroligt godt. Kh Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>