Cu Chi-tunnelerne (Vietnamkrigen)

Så nåede vi til højdepunktet for HP her i Sydvietnam og en historisk genopfriskning af vietnamkrigen for os alle. Tæt på Saigon havde amerikanerne deres hovedbase. Her “hjalp” de sydvietnameserenes kamp mod kommunismen fra Nordvietnam. Dog var der en kæmpe modstandsbevægelse her i sydvietnam, som man kaldte Vietcongere. Amerikanerne og Vietkongerne kæmpede voldsomt, specielt her omkring Saigon ved den amerikanse base. Her gravede Vietcongerne ca. 200 km. tunnler i op til tre etager. De levede under jorden i årevis, hvor de både havde køkken, opholdsrum osv. indgangene og tunnelerne var så snævre, at kun vietnameserene kunne komme ned i dem. Derudover var både indgange, udgange og udluftningshuller rigtig godt skjult i junglen.

Heldigvis var der gravet en turist tunnel som vi kunne prøve at kravle i. Selv her var det svært synes HP specielt. Han kunne kun klare 30 m ud af 90 m. og tog den første udgang.

Vi startede med at se de forskellige former for primitive og kreative fælder. fælderne blev før i tiden brugt til at fange tigere i, men under vietnamkrigen blev de brugt til at fange amerikanske soldater.

Vietcongerne var utrolig kreative. De havde kun få våben selv, men omdannede alt hvad amerikanerne efterlod til brugbare våben og krigsmateriale. De udetonerede bomber blev omdannet til feks. miner og sandaler blev lavet af bildæk.

Vi synes alle fire at det var en rigtig spændende tur og vi vil udforske Vietnamkrigen mere i næste indlæg hvor vi besøger krigsmuseet i Saigon.

Hilsen alle fire :)

This entry was posted in Familie, Jordomrejse, Vietnam. Bookmark the permalink.

Comments are closed.